Oedeemtherapie

Wij hebben het aanmeten van steunkousen uitbesteed aan een extern bedrijf. 

Klik hier om een afspraak te maken bij Livit

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Oedeemtherapie

Laat het uw leven niet beperken

Bij lymfoedeem is er sprake van een zwelling (een vochtophoping) in een arm, been of ander lichaamsdeel. Daarnaast kun je er een zwaar, vermoeid of pijnlijk gevoel hebben, of spanning voelen rondom elleboog, pols, vingers, knieën of enkels.

Er ontstaan bij lymfoedeem vochtophopingen doordat de afvoer van weefselvocht (lymfe) in het lymfestelsel verstoord is. Deze stoornis kan aangeboren zijn (primaire oorzaak) of ontstaan door een operatie, ongeluk of radiotherapie (secundaire oorzaak). Er gaat dus kortgezegd iets mis in het lymfestelsel, hoe zit dit precies?

Het lymfestelsel is een reinigings- en afweersysteem en bestaat uit een netwerk van lymfvaten en lymfknopen. De lymfvaten nemen weefselvocht op. In dit vocht zijn eiwitten, afvalstoffen en schadelijke deeltjes opgelost. De lymfknopen, die zich vooral in de liezen, oksels en hals bevinden, werken als filters. Schadelijke deeltjes en afvalstoffen worden in de lymfknopen vernietigt. Wanneer de lymfeknopen beschadigd zijn door een primaire of secundaire oorzaak, wordt het vocht niet afgevoerd. Het gevolg is lymfoedeem.

Over oedeemklachten

Gebieden

Oedeemklachten komen voor op het hele lichaam. 

Oorzaken

We zien veel verschillende indicaties, bijvoorbeeld na liposuctie of een andere ingreep. Tijdens een gratis intake bespreken we het type oedeem en of/hoe wij u kunnen helpen.

Behandeling

Een zachte massage met speciale grepen om vocht af te voeren richting de lymfeknopen in het desbretreffende gebied. 

Welke specialist kan u
helpen met deze behandeling?

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Sanne van de Kuil, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Met mijn ervaring en kennis probeer ik u zo goed mogelijk te helpen, gelukkig werk ik in een hecht team waarin de lijnen kort zijn. Dit heeft voor u als cliënt natuurlijk ook voordelen.

Maak kennis met onze specialisten

Ervaring oedeemtherapie

Greet, 67

Ik heb sinds mijn operatie erg veel last van vochtophoping in mijn buik. Ik ben enorm geholpen met de massages en kom nog graag voor onderhoud.

Lees meer ervaringen

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030

Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk. De grepen zijn erg zacht en in een langzaam tempo. Sommige grepen op verharde vochtophopingen kunnen wat steviger zijn. 

Wat kan ik van de behandeling verwachten?

Eerst wordt de indicatie gemaakt of uw klacht goed te behandelen is met manuele lymfedrainage. Dit doet de therapeut tijdens de intake en met een verwijzing van een behandelend arts indien nodig. Wanneer gestart wordt met de behandeling zal geadviseerd worden om regelmatig terug te komen, in het begin misschien zelfs wekelijks. De massages kunnen ervoor zorgen dat u wat sneller naar het toilet moet, we adviseren ook om goed water te drinken. U mag verlichting van de klacht verwachten, vermindering van vocht. We moeten goed in de gaten houden hoe lang het duurt voordat dat weer terugloopt. Daarop wordt dat geadviseerd al dan niet een kous aan te meten of andere therapieën te ondergaan wellicht elders.

Wat zijn de kosten van een oedeembehandeling en wordt dit vergoed door mijn zorgverzekering?

De kosten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is voor dat lichaamsdeel. Uw zorgverzekering kan dit wellicht vergoeden, afhankelijk van uw polis. Het komt uit een aanvullend pakket en soms uit hetzelfde deel als de fysiotherapeut. U zal de behandeling altijd zelf betalen en vervolgens indienen bij de zorgverzekering.

Chat openen