Botox®

Botuline toxine om dynamische rimpels te verminderen

Wat doet Botox® precies? Het legt tijdelijk de communicatie stil tussen zenuwen en spieren. Dit wordt al tientallen jaren gebruikt in de medische wereld, waar we nu Botox® gebruiken voor bijvoorbeeld spasticiteit van spieren (bij klompvoetjes van kleine kinderen). 

In de cosmetische wereld wordt Botox® gebruikt voor dynamische rimpels. Deze ontstaan op plekken in het gelaat waar je mimiek sterk is, zoals bij de frons. Wanneer de spier door het stilleggen van communicatie met de zenuw niet goed meer kan samentrekken, kan de huid hier niet meer plooien en vervagen de rimpeltjes op deze plek. 

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Indicatie Botox®

De perfecte aanvulling op huidverbetering

Een behandeling met Botox® is veilig. Het middel heeft een tijdelijk effect op de spier die aangeprikt wordt. Kies uw behandelaar zorgvuldig, dat bepaald immers op het beoogde doel behaald wordt. De vraag moet namelijk altijd zijn: “Waar stoort u zich aan? Is het, dat u er minder moe uit wilt zien, minder boos uit wilt zien of wilt u er jonger uit zien?” De behandelaar geeft zo advies, of Botox® wel de beste behandeling voor u is. 

Waarvoor wordt Botox® toegepast door de cosmetisch arts?

Fronsrimpels

Fronslijnen ontstaan door het samentrekken van spieren tussen de wenkbrauwen. Deze spieren worden behandeld met Botox® waardoor er een ontspanning plaatsvindt en verzachting van uw blik.

Putjes in de kin

Bij sommige mensen ontstaat een sinaasappelhuid op de kin wanneer zij kauwen of praten. Wanneer u zich hieraan stoort kan er met Botox® iets aan gedaan worden.

Lijntjes op de neus (bunny lines)

Bij het lachen kunnen deze lijntjes langs de neus verschijnenen en na langere tijd wat grover worden en permanent aanwezig zijn. Indien u zich hieraan stoort, kan er met Botox® behandeld worden.

Voorhoofdrimpels

Dit zijn de horizontale lijnen die over het voorhoofd lopen en bij verbaasde uitdrukkingen goed zichtbaar zijn. Wanneer de huid wat dikker is of grover van structuur kunnen deze lijnen permanent aanwezig zijn. Dit kan heel mooi behandeld worden met Botox®.

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de lachrimpeltjes naast uw ogen. Door deze te behandelen met Botox® krijgt u een open en ontspannen blik.

Migraine

Een behandeling met Botox® leidt tot een duidelijke afname van hoofdpijn- en migraineklachten. 

Knarsetanden

Bij overmatige aanspanning van de kaakspier kan dit tot knarsetanden leiden. Ook ontstaat hierbij vaak een verdikking van de kaakcontouren. Met Botox® kun je de contouren van het gelaat verzachten door deze spier te ontspannen. 

Overmatig transpireren

Botox® kan zweetkliertjes tot rust brengen waardoor het de zweetproductie afneemt. Dit is alleen bedoeld voor mensen met overmatig zweten. 

Wanneer u zich stoort aan blijvende rimpels, die bijvoorbeeld boos doen lijken of wanneer u hoofdpijn ervaart tijdens geconcentreerde (werk)momenten, kan Botox® een mooie uitkomst zijn. Dr. Ashwyn Schotborg adviseert u tijdens een gratis intake. Klik hier om meer te lezen over Drs. Schotborg

Over behandeling met Botox®

Gebieden

Fronsrimpels, putjes in de kin, lijntjes op de neus, overmatig transpireren, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, migraine, knarsetanden

Hoe werkt het?

Botuline toxine is een eiwit dat de overdracht van prikkels van de zenuwen naar de spieren remt. Dit wordt met een haar-dun naaldje lokaal ingespoten.

Behandeltijd

De behandeling zelf kost enkele minuten, de intake en definitie van de spieren die tot de rimpels leiden kost wat meer tijd.

Aantal

Botox® werkt uit binnen 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de herhaling. De interval is minimaal 3 maanden. Vaker behandelen kan leiden tot antilichamen welke het effect van Botox® kunnen verminderen.

Frequentie

De frequentie is heel persoonlijk, veel mensen komen 2 keer per jaar voor een onderhoudsbehandeling.

Resultaten

Dynamische rimpels vervagen, hierdoor wordt de huid wat gladder van textuur. 

Welke specialist kan u
helpen met deze behandeling?

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Drs. Ashwyn Schotborg, cosmetisch arts

Locatie(s): Gouda

Drs. Schotborg kenmerkt zich door duizenden behandelingen te hebben uitgevoerd, waarbij maatwerk en met een kleine aanpassing een groot verschil maken zijn unique selling points zijn. Hij werkt met Botuline Toxine (botox) en fillers (hyaluronzuur) maar kan ook door middel van PDO threads een liftend effect creëren. Ashwyn boetseert met zijn behandeling, kijkt naar wat er nodig is om het gewenste resultaat te behalen en laat hierbij de klassieke “behandelingen per zone” achter zich. Een full face approach is waar wij als kliniek voor staan, in samenwerking met deze getalenteerde arts.

Ervaring Botox® bij Kliniek Groene Hart

Irma, 44

Ik voelde een enorme drempel betreft het starten met botox. Dit kwam vooral door alle negatieve verhalen en het hele taboe eromheen. Ik besloot vrijblijvend kennis te maken met de cosmetisch arts bij Kliniek Groene Hart en dat klikte gelijk. Hij gaf mij onderbouwd advies, kon mij goed uitleggen wat ik kon verwachten en ik had mijn eigen onderzoekje al gedaan, Drs. Ashwyn Schotborg weet wat hij doet en staat voor een natuurlijk resultaat. Dat was voor mij doorslaggevend.

Lees meer ervaringen

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030

Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?

De prikjes zijn niet pijnlijk, dit komt doordat de dunste naaldjes gebruikt worden.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Direct na de behandeling ziet u kleine bultjes waar de Botox® is geïnjecteerd. Deze verdwijnen vanzelf binnen 30 minuten. Hierdoor kunt u na de behandeling uw (werk)dag weer oppakken. Er is geen sprake van nazorg, wel een aantal dingen waar u op kunt letten. 

Waar moet ik thuis rekening mee houden?

Het is belangrijk dat je de eerste 4 uur niet bukt of plat gaat liggen, dit om verspreiding van de Botox® te voorkomen. Verder mag je gedurende 24 uur na de behandeling niet sporten, een sauna bezoeken, het gebied masseren, peelen of scrubben. Het dragen van make-up adviseren wij tot zo’n 4 uur uit te stellen. Alcohol drinken raden wij af tot 6 uur na de behandeling. Ten slotte raden we aan 24 uur na de behandeling geen reis te plannen met het vliegtuig. 

Wanneer zie ik resultaat?

Gewenste resultaten hangen aan de juiste verwachtingen en begeleiding vanuit de arts. De werking van de botuline toxine is binnen 2 dagen tot 2 weken te merken in verslapping van de desbetreffende spiertjes. Structuurverbetering van de huid hangt samen met huidverzorging, vervolgbehandelingen van Botox® en levensstijl. Een behandeling met Botox® alleen, zal geen frisser of verjongende uitstraling geven. Daarom is het behandelen bij Kliniek Groene Hart zo ideaal, je kunt hiermee verder gaan op een vertrouwde plek.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar?

Een aanvankelijk effect van Botox® duurt zo’n 3 maanden. Wanneer dit herhaalt wordt heeft u steeds langer plezier van het effect van een behandeling. Dan zou u maar 2 keer per jaar hoeven terugkomen. 

Moet ik (tijdelijk) stoppen met bepaalde medicijnen?

Tijdens de intake moet je aangeven welke medicatie je dagelijks gebruikt. Indien je een antibiotica-kuur moet nemen kan dit een reden zijn om de behandeling uit te stellen. Dit geldt overigens ook voor tijdens  een zwangerschap of de borstvoeding.

Kan Botox® zich verspreiden?

Dat kan tot zo’n 6 uur na de behandeling. Daarom adviseren wij niet te gaan liggen of intensief te sporten naderhand, om te voorkomen dat bloedvaten door verhoogde druk open verder open gaan staan en Botox® zich verder kan verspreiden.