Ongewenste haargroei

Met de nieuwste lasertechnieken behandelen wij dit effectief en veilig

Er is geen duidelijke grens tussen normale beharing en overbeharing. Of er sprake is van ongewenste lichaamsbeharing is dan ook ieders persoonlijke opvatting. Soms brengt overbeharing op het gezicht of op andere lichaamsdelen een gevoel van schaamte of onzekerheid met zich mee.

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Ongewenste haargroei in het kort

Overbeharing of ongewenste haargroei, we behandelen het bij Kliniek Groene Hart met de GentleLase Pro-U van Candela. Haren zijn soms dik en stevig, maar kunnen ook storend zijn als donshaartjes. Wat veel mensen niet beseffen is dat overbeharing niet alleen psychische problemen kan geven maar ook vervelende huidproblemen. Ingegroeide haren bijvoorbeeld na het scheren of haarnestcysten (sinus pilonidalis). Deze cysten komen voor in de bilspleet en kunnen voor grote ontstekingen zorgen.

Alles over ongewenste haargroei

1. Welke soorten overbeharing zijn er?

Overbeharing is onder te verdelen in hypertrichose en hirsutisme.

Hypertrichose
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar normaal gesproken al haar voorkomt. Het is een vorm van overbeharing op een willekeurige plek op het lichaam. Dit ontstaat vaak in de puberteit.

Hirsutisme
Wanneer er haren groeien op plaatsen waar deze normaal bij vrouwen niet voorkomen, is er sprake van hirsutisme. Bij hirsutisme wordt een mannelijk beharingspatroon zichtbaar. Er verschijnen dikke donkere haren op plaatsen waar anders donsharen zouden zitten. Dit ontstaat bijvoorbeeld op de bovenlip, kin, wang en hals en op het lichaam op de borst, buik en in de liezen.

2. Moet ik overbehaard zijn om gelaserd te kunnen worden?

Nee, “normale” haargroei zoals donkere donsharen of haren in de oksels, schaamstreek en onderbenen zijn uiteraard ook behandelbaar bij Kliniek Groene Hart.

3. Is haargroei bij mannen ook behandelbaar?

Ja, bij Kliniek Groene Hart behandelen wij mannen en vrouwen. We geven onderbouwd advies over het te verwachten resultaat, afhankelijk van het haartype dat behandeld wordt.

4. Is overbeharing te behandelen?

Onze huidtherapeuten kunnen vaak veel betekenen bij het verminderen van overbeharing. Vrijwel alle locaties van overbeharing op het lichaam komen voor behandeling in aanmerking.

Lasertherapie voor overbeharing
Overbeharing op het lichaam en gezicht behandelen wij met lasertherapie. Dit is de beste keus als de haren voldoende kleur hebben en niet heel dun zijn.

Elektrische epilatie voor overbeharing
Er kan ook gekozen worden voor elektrische epilatie. Dit is met name geschikt voor dunne en lichte haren en wordt vaak toegepast op het gezicht.

5. Worden behandelingen vergoed door de zorgverzekering?

Behandelingen voor storende haargroei in het gelaat worden soms vergoed vanuit een aanvullend pakket. Check hiervoor uw actuele polis. Let op: de behandelingen moeten altijd ter plekke betaald worden, u dient naderhand de factuur zelf in.

5. Wat kosten de behandelingen?

Bekijk onze actuele tarieven

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Sanne van de Kuil, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Sanne werkt graag met de GentleLase Pro-U. Zelfs te dunste donsharen zijn perfect te behandelen. De resultaatgerichtheid van deze behandelingen zijn erg motiverend.

Maak kennis met onze specialisten

Lees meer over ongewenste haargroei

Zomeractie 2024

Zomeractie 2024

Tijdens de zomermaanden willen wij nieuwe én bestaande klanten trakteren op niet één, maar twee leuke acties!...

Zomeractie 2023

Zomeractie 2023

Zoals elk jaar bieden wij u deze zomer weer een leuke korting op laserontharing. De zomeractie ziet er dit jaar als...

Mega zomer-actie laserontharing

Mega zomer-actie laserontharing

Herkent u zich in de volgende situaties? Ik heb een geïrriteerde huid na het scheren Wanneer de haartjes weer groeien...

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030