Acnélittekens

Waar acné stopt gaan wij verder.

De acné en puistjes zijn tot rust gekomen maar helaas laten die vervolgens ontsierende putjes, littekentjes en vlekjes achter. Dit noemen we acnélittekens. Vooral de acné met veel ontstekingen laten blijvende littekens achter in de vorm van afwijkende structuren op bijvoorbeeld de wangen, kin en schouders. 

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Acnélittekens in het kort

Wanneer acné verminderd, blijven er verschillende storende factoren aanwezig in de huid. Naast een verdikte huid, een vette huid of rest-acné zijn littekens vaak (niet altijd) storend genoeg om hier iets aan te willen doen. Bij Kliniek Groene Hart helpen wij u verder, waar acné stopt. Dit doen wij onder andere met bijvoorbeeld lasertherapie.

Alles over acnélittekens

1. Welke soorten acnélittekens zijn er?
  • Rode vlekjes. Deze vlekjes verdwijnen vaak vanzelf na drie tot negen maanden. Het vergt dus enig geduld, maar daarna zijn er meestal geen verdere littekens zichtbaar.
  • Donkere vlekjes. Deze vlekjes noemen we post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Ook deze vlekjes verdwijnen vaak vanzelf. Wel is het belangrijk om blootstelling aan zon te vermijden. Bij getinte huidtypes komt deze klacht vaker voor dan bij de lichtere huidtypen.
  • Grovere porien. Grove poriën ontstaan vaak doordat er nog wat talg in de porien achterblijft. Hierbij kan acnetherapie zinvol zijn en het gebruik van producten en peelings
  • Ingezonken littekens. Dit type acne littekens ontstaat door weefselverlies en is een veel voorkomend gevolg van acne. Deze littekens zorgen voor een onregelmatige huidstructuur die oneffen oogt. De littekens variëren in ernst. Sommigen liggen diep en hebben een duidelijke rand, anderen zien eruit als ‘gaatjes’ die verdiept zijn tot de lederhuid of zelfs onderhuid. Ook grotere glooiende littekens ontstaan door weefselverlies.
  • Littekens met bindweefsel. Dit zijn acne littekens met weefseltoename. De zogenoemde keloidale littekens of hypertrofische littekens.
2. Zijn acnélittekens te behandelen?

Ja, gelukkig zijn acne littekens op verschillende manieren goed te behandelen. Met de juiste behandeling die precies is afgestemd op uw huid, kunnen wij acnélittekens minder diep en zichtbaar maken. Wacht overigens niet te lang met de behandeling van acne littekens. Jonge littekens zijn namelijk het best te verminderen en te behandelen.

3. Hoe kom je van acnélittekens af?

Welk soort behandeling voor u het meest geschikt is, hangt af van uw huidtype en de diepte van de littekens. Onze acne specialisten bepalen in een gratis intake welke behandeling het beste is voor uw huid.

In onze kliniek werken wij met verschillende soorten acne therapieën:

4. Wordt de behandeling van acnélittekens vergoed?

Behandelingen om acnélittekens te verminderen worden soms vergoed vanuit uw zorgverzekering, uit een aanvullend pakket. Controleer hiervoor uw polis.

5. Wat kosten de behandelingen?

Bekijk onze actuele tarieven

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Sanne van de Kuil, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Sanne is een van onze acne experts. Zij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw acne onder controle krijgt.

Maak kennis met onze specialisten

Lees meer over acnélittekens

Glow Facial

Glow Facial

De Glow Facial bij Kliniek Groene Hart [video width="720" height="1280"...

Dermaceutic behandelingen

Dermaceutic behandelingen

Wij zijn heel trots en blij aan te kondigen dat wij vanaf heden behandelingen en producten aanbieden van Dermaceutic....

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030