Couperose

Roodheid, gesprongen vaatjes of warmte in het gezicht

Vaak is een rode neus of rode wangen iets wat bij u lijkt te horen, omdat het bijvoorbeeld familiair bekend is. Maar als u terug denkt aan vroeger of foto’s ziet van jaren geleden, merkt u op dat het toch wel erger geworden is. Soms kan het ook klachten geven van extreme warmte in uw gelaat. Langzaam breidt het zich uit en dan komt u bij ons terecht met uw hulpvraag. Gelukkig kunnen wij u hiermee helpen.

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Couperose in het kort

Vlekkerige roodheid of blijvende roodheid (vaak door couperose) is iets waar veel van onze patiënten zich aan storen. Gelukkig weten onze huidtherapeuten precies wat roodheid veroorzaakt en welk huidprobleem er speelt. De ene roodheid is de andere namelijk niet. Meestal is er sprake van roodheid door couperose of rosacea maar ook spider naevi (‘spinnenkopje’), bloedblaartjes of een wijnvlek geven roodheid.

Alles over couperose

1. Wanneer ontstaat roodheid in het gezicht?

Roodheid ontstaat wanneer vaatwandjes zwak of beschadigd raken. U heeft dan te maken met een vaatafwijking. Soms is dit erfelijk bepaald, soms wordt het veroorzaakt door een bepaald soort medicatie en het kan ook verergeren door ene bepaalde levensstijl. We maken in de kliniek onderscheid tussen couperose, rosacea, spider naevi, cherry angioma en wijnvlekken. 

2. Wat is couperose?

Een van de meest bekende roodheidsproblemen door verwijde vaatjes is couperose. In dit huidprobleem vormen zich grote aantallen netwerkjes van verwijde bloedvaatjes die ook wel teleangiëctasieën worden genoemd. De verwijde bloedvaatjes variëren van kleur, van lichtrood tot donkerpaars. Meestal zijn de verwijde vaatjes op de wang, neus en kin te zien. Ze komen veel voor op licht getinte huiden.

3. Wat is rosacea?

Bij rosacea zien we ook verwijde vaatjes en roodheid, maar daarnaast zijn er kleine putjes of ontstekingen op de huid zichtbaar. Ook rosacea komt vaak voor bij blanke huidtypen. Rosacea kan verminderd worden door behandelingen met de vaatlaser. Aanvullend kiezen wij vaak voor een behandelprotocol van ZO Skin Health

4. Wat zijn spider naevi, bloedbaartjes en wijnvlekken?

Spider naevi is een klein lokaal verwijd vaatje met uitlopende pootjes. ook bij kinderen kunnen deze spiders voorkomen. Het ontstaan ervan is niet precies bekend.

Bloedblaartjes (cherry angioma) zijn kleine rode puntjes die met name op de romp en decolleté voorkomen.

De wijnvlek is een aangeboren vaatafwijking. Het zijn te sterk uitgezette bloedvaatjes in de huid. Een wijnvlek verschilt van een heamangioom. Een heamangioom verdwijnt in tegenstelling tot een wijnvlek vanzelf in een aantal jaren.

5. Wat kosten de behandelingen?

Bekijk onze actuele tarieven

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Monique Spoor, huidtherapeute

Locatie(s): Gouda

Monique werkt op locatie Gouda met de laser om vaataandoeningen te verminderen. Bij haar bent u aan het juiste adres voor effectieve behandelingen én goede begeleiding voor thuis.

Maak kennis met onze specialisten

Lees meer over roodheid in het gelaat

Glow Facial

Glow Facial

De Glow Facial bij Kliniek Groene Hart [video width="720" height="1280"...

Dermaceutic behandelingen

Dermaceutic behandelingen

Wij zijn heel trots en blij aan te kondigen dat wij vanaf heden behandelingen en producten aanbieden van Dermaceutic....

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030