Pigmentvlekken

Ouderdomsvlekken, melasma of zonschade. U kunt bij Kliniek Groene Hart terecht

Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen in de huid. Pigmentcellen hebben zich hier opgehoopt en zo de huid lokaal laten verkleuren. Meestal ontstaan pigmentvlekken doordat de huid teveel is bloot gesteld aan de zon. Een pigmentvlek die vaak gezien wordt is ouderdomspigment, maar er zijn ook andere vormen pigmentvlekken.

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Pigmentvlekken in het kort

Pigmentvlekken zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Ze komen voor op alle huidtypen en moeten op verschillende manieren benaderd worden. Waar we bij Kliniek Groene Hart veel ervaring mee hebben, is in kaart brengen wat uw wensen zijn en wat mogelijk is met uw huidtype en huidconditie. De combinatie van productgebruik, gekozen behandeling en belangrijke adviezen voor thuis makn dat u lang plezier kunt hebben van het resultaat.

Alles over pigmentvlekken

1. Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Een veelvoorkomende oorzaak is blootstelling aan de zon. De beste preventie voor het ontstaan van pigmentvlekken is dan ook het gebruik van zonbescherming. Bij voorkeur een SPF van 30 of 50. Het herhaaldelijk smeren van een sunblock is ook belangrijk. De sunblock werkt namelijk maar zo’n twee uur en daarna neemt de bescherming af.

Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn een toename van het aantal pigmentcellen en een verhoogde productie van melanine door de pigmentcellen. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen ontregeld raken en zo voor een opeenhoping zorgen van pigment (hyperpigmentatie). Ook door ontstekingen kunnen pigmentklachten ontstaan.

2. Wat voor pigmentvlekken bestaan er?

Melasma
Melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een vlekkerige bruine verkleuring in het gezicht. Meestal is het zichtbaar op het voorhoofd, de jukbeenderen, de bovenlip en de kin. Melasma ontstaat vaak door een combinatie van zon en hormonen.

Zonnevlekken
Zonnevlekken (lentigo solaris)  is een vorm van pigment die vaker voorkomt op oudere leeftijd. 80% van de mensen boven de 65 jaar heeft hier in meer of  mindere mate last van.

Post inflammatoire hyperpigmentatie
Deze opeenhoping van pigment kan ontstaan na wondjes of acne.

Vitiligo
Vitiligo zijn gedepigmenteerde vlekken, het pigment in deze vlekken ontbreekt volledig.

3. Zijn pigmentvlekken te behandelen?

Onze huidtherapeuten helpen u graag bij het kiezen van de beste behandeling voor pigmentvlekken. Wij brengen verschillende kanten van de pigmentklacht in kaart, zoals de diepte van het pigment, de locatie, de ontstaanswijze, de vorm, intensiteit van kleur, uw huidtype en de mate van blootstelling aan UV-straling. Zo bepalen wij welke behandelmethode het beste bij uw huid past. Kliniek Groene Hart biedt de volgende soorten pigmentbehandelingen aan:

Me-Line behandeling

Laserbehandeling

Cryotherapie

Camouflagetherapie

4. Wordt de behandeling van pigmentvlekken vergoed?

Behandelingen om pigmentvlekken in het gelaat te verminderen worden soms vergoed vanuit uw zorgverzekering, uit een aanvullend pakket. Controleer hiervoor uw polis.

5. Wat kosten de behandelingen?

Bekijk onze actuele tarieven

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Monique Spoor, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Monique is een ervaren huidtherapeute die bekend staat om haar professionele begeleiding. U bent bij haar aan het juiste adres als het om pigmentatie gaat, net zoals bij de andere collega’s.

Maak kennis met onze specialisten

Lees meer over pigmentvlekken

Glow Facial

Glow Facial

De Glow Facial bij Kliniek Groene Hart [video width="720" height="1280"...

Dermaceutic behandelingen

Dermaceutic behandelingen

Wij zijn heel trots en blij aan te kondigen dat wij vanaf heden behandelingen en producten aanbieden van Dermaceutic....

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030