Beenvaten

Zonder injecties, zonder kousen dragen. Het gemak van lasertherapie.

Beenvaten zijn rode, blauwe of paarse verwijde vaatjes die je oppervlakkig in de huid ziet liggen. Deze verkleurde beenvaatjes worden ook wel bezenreiser of bezemrijsvarices genoemd. De vaatjes lijken soms op fijn vertakte boompjes maar ze kunnen ook een streperige of een stervorm hebben. Meestal geven de verkleurde vaatjes geen klachten en willen onze patiënten er vanaf omdat ze ontsierend staan. Soms geven ze een zwaar, jeukend of prikkelend gevoel in de benen.

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Beenvaten in het kort

De verwijde beenvaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop. Omdat het bloed in deze vaatjes blijft stilstaan hebben andere bloedvaten de functie overgenomen. Het goede nieuws is dan ook dat beenvaatjes zonder problemen verwijderd kunnen worden.

Alles over beenvaten

1. Hoe ontstaan verwijde beenvaten?

Overal in het lichaam lopen minuscule haarvaatjes van 0,2 tot 3 millimeter doorsnede. Door hormoonschommelingen, aanleg of door het ouder worden kunnen de wanden van deze haarvaatjes verslappen. Ook langdurig staan of zitten of een zwangerschap kan de haarvatwandjes slapper maken. Omdat het vaatwandje verslapt is en daardoor verwijd raakt, blijft het bloed stilstaan. Het bloed maakt de vaatjes zichtbaar.

2. Zijn verwijde beenvaten te behandelen?

De vaatjes gaan vrijwel nooit uit zichzelf weg. Onze huidtherapeuten kunnen de oppervlakkige beenvaatjes goed behandelen met de Nd-Yag laser. Deze laser pakt rode, blauwe en paarse vaatjes aan met een doorsnede van 1 tot 5 mm. De laser zendt een specifieke golflengte uit waardoor het bloed in de vaatjes warm wordt. Hierdoor worden de vaatjes vernietigd en verminderen de ontsierende beenvaatjes. Er zijn gemiddeld zo’n 2 tot 4 behandelingen nodig.

3. Wordt de behandeling van beenvaatjes vergoed?

Nee, de behandeling van beenvaatjes wordt helaas nooit vergoed door de zorgverzekeraars omdat ze cosmetisch van aard zijn. 

5. Wat kosten de behandelingen?

Bekijk onze actuele tarieven

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Tessa Wijmenga, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Alle laserbehandelingen vinden plaats op locatie Gouda. Tessa werkt al 6 jaar met deze laser en heeft al veel mensen geholpen om van hun klachten af te komen.

Maak kennis met onze specialisten

Beenvaten

Voeding en huidproblemen

Voeding en huidproblemen

Een onderwerp dat meerdere keren per dag terug komt tijdens onze spreekuren. Naast huid-professionals zijn wij ook...

ZO Skin Health Consultdag

ZO Skin Health Consultdag

Heeft u last van een vervelende huidaandoening zoals acne, rosacea of hyperpigmentatie of heeft u last van een...

Open dag 2022

Open dag 2022

Wij zijn heel blij dat we weer een open dag mogen organiseren! De dag na hemelvaart is het zo ver, de open dag in...

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030