Wratjes en bultjes

Bij twijfel over de aard van het bultje kijkt de huidtherapeut met u mee.

Gelukkig zijn ouderdoms- en steelwratjes goed te herkennen voor huidtherapeuten en succesvol te behandelen. Als huidtherapeuten zijn wij getraind om goedaardige vergroeiingen te onderscheiden van kwaadaardige. Mocht er twijfel zijn over de diagnose dan adviseren wij altijd om de wratjes te laten beoordelen door een arts.

Ervaring

Specialisten met meer dan 10 jaar ervaring

Aandacht

Voor uw wensen met persoonlijk maatwerk

 Kwaliteit

Hoogwaardige producten en behandelingen

Wratjes en bultjes in het kort

Wratjes zoals steelwratjes en ouderdomswatjes zijn bindweefselaanhangseltjes op de huid. Deze ongewenste vergroeiingen zien we vaak bij ouderen. Meestal zijn deze vergroeiingen goedaardige veranderingen. Ondanks dat kunnen de wratjes ontsierend zijn en soms ook jeuk geven.

Alles over wratjes en bultjes

1. Wat zijn steelwratjes?

Steelwratjes (ook wel fibromen genoemd) herken je vaak aan een klein steeltje dat verbonden is met de huid. Steelwratjes komen veel bij ouderen voor maar worden ook wel gezien op jongere leeftijd. De voorkeursplekken van steelwratjes zijn de hals, oksels of onder de borsten.

2. Wat zijn ouderdomswratjes?

Ouderdomswratten (ook wel verrucae seboirrhoica genoemd) zijn ovale, licht tot donkere en ruwe plekken. De wratten ontstaan door een te hoge celdeling van de oppervlakkige huidcellen. Soms geven ze ook jeuk.

3. Wat zijn andere vormen van huidwratjes?

Ook andere huidafwijkingen die bovenop de huid liggen zoals vetbultjes, bindweefselafwijkingen en moedervlekken(naevus) kunnen wij afhankelijk van het beeld verminderen of verwijderen. Naast ouderdomswratten(verruca seborrhoica)  en steelwratjes (fibromen) behandelen wij ook dermatosis papulosa nigra. Dit zijn kleine zwarte bobbeltjes die voorkomen op een getinte of negroïde huid.

4. Hoe worden deze aandoeningen behandeld?

Bij het behandelen van deze huidaandoeningen gebruiken de huidtherapeuten de volgende technieken:

Coagulatie

Cryotherapie

5. Wat kosten de behandelingen?

Bekijk onze actuele tarieven

Welke specialist kan u helpen met deze behandeling?

Sanne van de Kuil, huidtherapeut

Locatie(s): Gouda

Sinds 2016 is Sanne werkzaam bij Kliniek Groene Hart. Zij werkt als kliniek coördinator en als huidtherapeut graag met mensen en is erg behulpzaam van aard.

Maak kennis met onze specialisten

Lees meer over huidverbetering

Dermaceutic behandelingen

Dermaceutic behandelingen

Wij zijn heel trots en blij aan te kondigen dat wij vanaf heden behandelingen en producten aanbieden van Dermaceutic....

ZO Skin Health Consultdag

ZO Skin Health Consultdag

Heeft u last van een vervelende huidaandoening zoals acne, rosacea of hyperpigmentatie of heeft u last van een...

Whatsapp

0182 235030

E-mail

info@kliniekgroenehart.nl

 Telefoon

0182 235030